Baanregelement

Het park is geopend van 08.00 uur tot 23.00 uur. Het clubhuis sluit een half uur eerder. Een baan reserveren op ons digitale afhangbord is alleen mogelijk met een geldig KNLTB-pasje, dat op uw eigen naam staat.  

 

Speeltijd

De speeltijd voor een enkelspel is 45 minuten en voor een dubbelspel 60 minuten (n.b.: 3 leden spelen 45 minuten). Aan het toegangspoortje leest men eerst de instructie, daarna kan men met tennisschoenen en gepaste kleding de baan betreden.

 

Baanverlichting

Wanneer men in de avonduren tennist, kan men zelf de verlichting aandoen. Minimaliseer het aantal te ontsteken lichten door een baan te selecteren die reeds verlicht maar onbespeeld is. Wanneer men als laatste de baan verlaat, dan graag het licht doven.

 

Bij hevige regen

Alleen bij een hevige regenbui moet men de banen verlaten. Na 30 minuten kan men weer tennissen. In de winter, na een vorstperiode bij opdooi, eveneens bij ijzel en hevige sneeuwval kan en mag men niet tennissen. Volg de instructies op, die te vinden zijn bij de entree. De banen mogen niet gesleept worden om ze sneeuwvrij te krijgen.

 

Banen vegen

Na elk gebruik van de baan, zijn de spelers verplicht om de baan met het sleepnet aan te vegen; Denk bij het slepen van de banen ook vooral er aan dat je van beton tot beton veegt. Het is erg belangrijk dat het volledige veld geveegd wordt niet alleen binnen de lijnen.

 

logo